HTML

Licsi-Bodza

Egy XXI. századi fiatal lány hogyan látja a Gasztronómia világát és milyen élvezetket lel a főzésben.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

2011.05.20. 15:52 Macipán

Levendula fagyi

 

 És újra egy virágos recept...A levenduláról nekem a nyugalom jut eszembe, nem is csoda hisz nyugtató hatása van és csodálatos illata. Szeretem testápolókban,illó olajban, de ételben még soha nem próbáltam. Bár a levendula a gyros fűszer egyik alapanyaga, de ott nem ő a főszereplő. Persze ma már vannak nagyon extra fagyik ,de ez nagyon exluziv lehet egy vacsora befejezéseként. Esetleg az álmatlan éjszakákon is segithet az elalvásban egy gómbóc "álom". Ne gonduljunk úgy erre a fantasztikus növényre , mint holmi moly irtó gazra!

 

A tejszint és a sűritett tejet közepes méretű lábasba öntjük , és forráspontig melegitjük. Beletesszük a levendulát és minimum 20percig letakarva hagyjuk állni, hogy a masszát átjárja a levendula aromája.Leszűrjük az illatos folyadékot majd a tojás sárgákat fehéredésig verjük kézi habverővel. A folyadékot lassan hozzá öntjük, hogy kiegyenlitsük a hőmérsékletet. Vissza öntjük a lábasba és állandó kevergetés mellet folyamatosan főzzük. Közben hozzá adjuk a felapritott fehér csokit , hogy felolvadjon. A masszát teljesen lehűtjük, dobozba öntjük , mélyhűtőbe tesszük . Óránként kivesszük és mixerrel jól átkeverjük összesen öt alkalommal.

4 dl tejszin 

2 dl cukrozott, süritett tej

5 dkg fehér csoki            

10 szál levendula

2 tojás sárgája                         

 

 

 

 

 

 

 

Szép álmokat! :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://licsi.blog.hu/api/trackback/id/tr62919483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása